Projectcontroller

Projectcontroller

Projectcontroller

In veel ondernemingen worden er losstaande projecten gemaakt. Een project is een groot plan waar vaak meerdere mensen aan moeten deelnemen. Er moet echter één goede leider zijn. Een leider die precies weet welke richting het project op moet en moet inspelen wanneer er zich problemen manifesteren. Dit wordt ook wel een projectcontroller genoemd, maar wat zijn de belangrijke eigenschappen van een projectcontroller?

 

Autoritair

Autoriteit wordt vaak als negatief gezien in onze maatschappij. Dat is ook wel logisch, want als je kijkt naar het verleden dan zie je wat voor leed autoriteit kan toebrengen aan een gehele beschaving. Dit betekent echter niet dat autoriteit per definitie slecht is. Het gaat erom op welke manier je de autoriteit toepast. Ben jij het type dat bestaat om je macht te misbruiken, of gebruik jij de autoriteit om alles in goede banen te leiden. Logischerwijs is het tweede aspect belangrijk, want daarmee kun je een project in goede banen leiden.

 

Rechtvaardig

Als projectcontroller is het ook belangrijk dat je rechtvaardig bent. Dit betekent dat je geschillen op een positieve manier moet oplossen en altijd moet nagaan wat het beste is in die situatie. Je moet niemand voortrekken en open staan voor de vele verschillende meningen die naar voren komen. Tijdens een project komen er namelijk veel mensen met een mening naar voren toe. Als controller moet je al deze meningen in goede banen leiden en kijken wat je ermee kunt.

 

Ingrijpen waar nodig

Als projectcontroller is het belangrijk dat je in verschillende situaties ook moet ingrijpen. Tijdens een project kunnen er namelijk veel dingen verkeerd gaan. Als projectcontroller is het een van je belangrijkste taken om juist dan in te grijpen. Een bekende vuistregel is immers dat in makkelijke tijden het gemakkelijk is om een land te regeren. Dan hoef je immers niet zoveel te doen. Juist wanneer er problemen ontstaan, dan komt echt leiderschap pas goed tot zijn recht. Als controller moet je dus ingrijpen waar het nodig is. Is er een meningsverschil tussen twee leiders? Dan moet jij dit conflict zien op te lossen? Gaat er iets mis of valt er iemand uit? Ook in die gevallen moet jij ervoor zorgen dat er iemand op zijn plaats komt, zodat het project weer in goede banen kan worden geleid. Dat zijn de tekenen van echt leiderschap en dat is zo belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *