Wat is web development?

Wat is web development?

Web development

Web development is simpelweg een verzamelnaam voor eigenlijk alles wat er bij het maken van een website of webshop komt kijken. 

 

Web development moeilijk of niet?

web development is niet per sé lastig, het is eigenlijk een heel simpel begrip. Als er naar alles goed gekeken wordt en genoeg aandacht besteed wordt komt er in heel veel gevallen een goede, mooie, overzichtelijke en effectieve website of webshop uit. Hier is echter wel verstand, kennis en in de meeste gevallen ervaring voor nodig. 

 

Passieve en actieve website

Je kan al van een website spreken als je een paar pagina’s hebt met plaatjes en tekst, echter is dit nog geen bevestiging van een goede website of webshop. Een passieve website is in gebruik voor het informatie overbrengen naar een (potentiële) klant of gast. Verder heeft een passieve website niet echt een doeleinde en er is dus ook weinig actie en feedback mogelijk. Je spreekt van een actieve website als bezoekers zich bijvoorbeeld kunnen aanmelden, inschrijven, actuele informatie getoond wordt en dat er communicatiemogelijkheden zijn. De gegevens op een actieve website worden ook vaker veranderd of aangevuld. 

 

HTML-code belangrijk onderdeel van we development 

HTML-code staat voor Hypertext Markup Language. Een HTML-code is SGML gebaseerd op de specificatie van een document voor het internet, kort gezegd een opmaaktaal hiervoor. Het is ook de standaardtaal voor webpagina’s. Iedereen kan een HTML pagina openen mits er een (stabiele) internetverbinding is. Een HTML-code wordt gebruikt om een webpagina leesbaar te maken en daarnaast voor het openen van webpagina’s. Veel ontwikkelaars en designers van websites en webshops maken het liefst zijn of haar eigen HTML-code voor hun desbetreffende opdracht. Hierdoor hebben ze over het algemeen meer controle over het eindresultaat. Echter is het schrijven van de code voor een professional niet super moeilijk als er ervaring in het spel is. Er zijn uiteraard ook ontwikkelaars en designers die dit liever niet zelf schrijven, hij of zij laat dit liever over aan een wysiwyg-editor. Het gebruik maken van een (juiste) HTML-code is dus walgelijk belangrijk. Of iemand dit zelf doet of laat doen is echter zijn of haar eigen keuze.

Kortom, voor het goed gebruiken voor web development is veel nodig. Als alle benodigde instrumenten goed op elkaar worden afgestemd en gemaakt worden is er een hoge kans op een goede website of webshop die aansluit op het gewenste imago van het bedrijf. Ook verhoogt dit de kans op meer (terugkerende) bezoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *